awamswastawarga

  1. Pengumuman
  2. Kenyataan Akhbar
  3. Galeri Gambar
  4. Bahan Promosi
>> PAPAR SEMUA
>> Papar semua
>> Papar semua
Register

Info Bergambar: Keselamatan Makanan

                    

            


   

       

    

Baca Risalah | Baca Artikel


        

        

 

Last modified on Wednesday, 15 April 2015 21:58

Carian

Berita Global

Undian

WORLD HEALTH DAY 2015 | Quiz 1: Foodborne diseases can cause death

Statistik Web

Hari ini694
Semalam1858
Minggu ini694
Bulan ini36490
Jumlah Keseluruhan741773

Pengguna dalam talian
Pelawat : 123 pelawat online Ahli : 0 ahli online

Pautan Kerajaan

HUBUNGI KAMI

BAHAGIAN KESELAMATAN DAN KUALITI MAKANAN
Kementerian Kesihatan Malaysia Aras 3, 

Blok E7, Parcel E, Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62590 WP Putrajaya, Malaysia.
Tel: +603-8883 3558
Faks: +603-8889 3815 / 3341
E-mel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  • Apa itu makanan yang selamat?

    Makanan yang selamat ialah makanan yang bebas dari pencemaran. Penyediaan makanan yang selamat adalah penting untuk mencegah keracunan makanan.

    Mengapa memilih makanan yang selamat?

    Memilih makanan yang selamat penting untuk mengelakkan keracunan makanan.

    Bagaimana untuk memilih makanan yang selamat?
    • Pilih bahan mentah yang SEGAR
    • Pilih makanan yang SELAMAT
    • Pilih makanan yang telah DIMASAK dengan SEMPURNA
    • Pilih TEMPAT makan yang BERSIH
    Kepada siapa aduan mengenai premis makanan yang kotor hendak diajukan?
    • Pejabat Kesihatan Daerah yang terdekat atau
    • Jabatan Kesihatan Negeri yang terdekat atau
    • Ibu pejabat Keselamatan dan Kualiti Makanan (BKKM) melalui:
    Apa fakta perkara penting yang patut saya tahu?

    Tangan anda mungkin kelihatan bersih, tetapi ini tidak bermakna ianya bersih. Basuh tangan dengan betul dan sempurna dengan air dan sabun

    Baca Selanjutnya..